18 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 5Η ΑΓΕΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ 1Η ΑΓΕΛΗ ΑΜΠΕΛΩΝΑ


Καλοκαίρι και τα λυκόπουλα της 5ης Αγέλης  λυκοπούλων Λάρισας όπως κάθε χρόνο ετοίμασαν τα σακίδια τους για αυτό που περιμένουν με ανυπομονησία  – επιτέλους  κατασκήνωση !!
  Μα φέτος η χαρά  ήταν διπλή γιατί μαζί τους θα ζούσαν τη μοναδική εμπειρία μιας κατασκήνωσης  νέοι φίλοι που αποφάσισαν να μπουν στην μεγάλη παρέα των λυκοπούλων και να παίξουν το προσκοπικό παιχνίδι με κέφι και ενθουσιασμό.
Έτσι η νεοσύστατη  1Η Αγέλη Αμπελώνα συμπλήρωσε την παρέα και όλοι μαζί ξεκίνησαν για την όμορφη ορεινή  Καλλιπευκη στον μυθικό Όλυμπο,
προορισμός   :  το κατασκηνωτικό κέντρο  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και η περιπέτεια αρχίζει….
Οι σκηνές που είναι στημένες κάτω από τα ψηλά έλατα γίνονται η αφετηρία για ένα φανταστικό ταξίδι γνωριμίας  με την πατρίδα μας , και η κατασκήνωση με τίτλο  ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ….  Ξεκινά...
  Για έξι μέρες τα λυκόπουλα γνωρίζουν τις ομορφιές της πατρίδας μας  από άκρη σ άκρη και ο στόχος είναι  να τις κάνουν γνωστές παντού και να αποδείξουν ότι δεν είναι τυχαία η σημαντική της  παρουσία στο χώρο και στο χρόνο.
Νοητό ταξίδι στη Ελλάδα μας λοιπόν για τα λυκόπουλα της 5ης αγέλης Λάρισας και της 1ης αγέλης Αμπελώνα και επισκέπτονται όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα  έτσι από τη Θράκη  έως την Κρήτη  μαθαίνουν  για τις  ομορφιές που τις  προίκισε η φύση , για τους κατοίκους τους και την καταγωγή τους, τις συνήθεις τους, τις ασχολίες τους , τα έθιμα τους , τη λαογραφία τους. Γνώρισαν προσωπικότητες που έζησαν στη χώρα μας και
Την έκαναν γνωστή σ΄ όλο τον κόσμο με το έργο τους.
Όλα αυτά παίζοντας ασταμάτητα παιχνίδια  πολλά και διαφορετικά εκπαιδεύουν σώμα και μυαλό ,  άλλωστε το παιχνίδι είναι το μαγικό κλειδί που ξεκλειδώνει τη ψυχή και το νου κάθε παιδιού.
Έμαθαν για τους καρπούς της ελληνικής γης , ζύμωσαν , έφτιαξαν ανεμόμυλους και φάρους, τις δικές τους  εικόνες, εικονογράφησαν  6  μύθους  της ελληνικής  λαϊκής παράδοσης, ενημερώθηκαν για τη μεσογειακή διατροφή , τα απειλούμενα ζώα της χώρας μας, για τη θαλάσσια ρύπανση και πως μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε στην αντιμετώπισης της και ήρθαν σε επαφή με την ξεχασμένη τέχνη της υφαντικής σε αργαλειό.
Γνώρισαν από κοντά τα μυστικά του δάσους , την αξία του στη ποιότητα της ζωής όλων μας και περπάτησαν στο μαγευτικό φυσικό τοπίο της καλιπευκης.
Τα λυκόπουλα λοιπόν στην κατασκήνωση αυτή έφτιαξαν πολλά, έπαιξαν τραγούδησαν με την ψυχή τους ,έζησαν κοντά στη φύση και διασκέδασαν μέχρι τελικής πτώσης.
Στην αγέλη  τα παιδιά παίζοντας σωστά μαθαίνουν μέσα από μια όμορφη ιστορία να ταξιδεύουν στον κόσμο της παιδικής φαντασίας να αποκτούν εμπειρίες, γνώσεις, να συνεργάζονται για το καλύτερο αποτέλεσμα και να ξέρουν να ζουν και να χαίρονται τα λίγα και τα απλά. Άλλωστε ο προσκοπισμός με τις δράσεις του επιδιώκει να κάνει τα παιδιά ευτυχισμένα , χρήσιμα και δραστήρια.
Έφυγαν με τα σακίδια τους πλέον πιο βαριά…έχοντας μέσα εικόνες, εμπειρίες φιλίες και δάκρυα.. αυτά που κύλησαν στα μάγουλα  τους κατά τη διάρκεια  του τραγουδιού του αποχωρισμού. Το ταξίδι όμως δεν τελειώνει εδώ,  δώσανε όλοι ραντεβού το Σεπτέμβριο
Ευχήθηκαν τη νέα χρονιά  η νέα Αγέλη  στον Αμπελώνα να γεμίσει με παιδιά που θα θέλουν να μπουν στην παρέα , να  γνωρίσουν και να ζήσουν από μέσα το όμορφο προσκοπικό παιχνίδι.
Την κατασκήνωση τίμησε με την παρουσία του ο περιφερειακός έφορος κ.Π. Κορδάς
Κι επειδή καμία κατασκήνωση δεν γίνεται χωρίς τη συνδρομή  φορέων, φίλων και γονέων έτσι το επιτελείο αυτής της κατασκήνωση θα ήθελε να ευχαριστήσει  : την εταιρεία ΥΦΑΝΤΗΣ, τον κ. Ε. Χριστοφιλίδη ,την κ. Μάχη Λιάπη και την κ. Μυρσίνη Πετρίκη.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσκοπικό κέντρο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  και τον αρχηγό του κ.Ζορτό για τη βοήθεια και τη φιλοξενία στον ποιοτικά αναμορφωμένο  χώρο του κέντρου  που συντέλεσε στη καλύτερη διεξαγωγή της κατασκήνωσης.











Δεν υπάρχουν σχόλια: