13 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 ΠΕΙΡΑΤΙΚΕΣ  ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ  ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΑ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ 
5ης ΑΓΕΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ!

 

Καλοκαίρι, και τα λυκόπουλα της 5ης Αγέλης όπως κάθε χρόνο ετοίμασαν τα σακίδια τους για αυτό που περιμένουν με ανυπομονησία κάθε χρόνο, κατασκήνωση επιτέλους!!! Ο δρόμος όμως φέτος οδηγούσε όχι στο βουνό όπως συνήθως αλλά στη θάλασσα. Φιλοξενούμενοι λοιπόν στο δημοτικό σχολείο του Στομίου και η θαλασσινή περιπέτεια ξεκινά. 


Ο γνωστός πειρατής καπετάν Φουρτούνας τους καλεί στο πλοίο του για να γίνουν γενναίοι βοηθοί του στην αναζήτηση του θησαυρού. Ντύνονται πειρατές ,μαθαίνουν το γλωσσάρι των ναυτικών, ναυτικούς κόμπους, τα μέρη ενός πλοίου και τους κανόνες που πρέπει να ξέρουν όσοι ζουν σ΄ αυτό, ονόματα ανέμων, προσανατολισμό. Εκπαιδεύουν σώμα και μυαλό παίζοντας ασταμάτητα παιχνίδια πολλά και διαφορετικά, μαθαίνουν για τη ζωή στο βυθό, τραγουδώντας με κέφι, φτιάχνουν πολλά με επιδεξιότητα όπως σχεδίες, πλοία και ακόμη κι ένα ομοίωμα βυθού και όλα αυτά για να γίνουν καλό πλήρωμα στο καράβι του πειρατή Φουρτούνα και το ταξίδι ξεκινά…..έχει φουρτούνες και εμπόδια ,γοργόνες και ναυαγούς στη θάλασσα μα τα λυκόπουλα ξέρουν πάντα να τα καταφέρνουν με ένα μοναδικό τρόπο ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ . 

Παίζοντας σωστά μαθαίνουν, μέσα από μια όμορφη ιστορία ταξιδεύουν στον κόσμο της παιδικής φαντασίας αποκτούν εμπειρίες, γνώσεις, συνεργάζονται για το καλύτερο αποτέλεσμα και ξέρουν να ζουν και να χαίρονται τα λίγα και τα απλά. Άλλωστε  ο προσκοπισμός με τις δράσεις του επιδιώκει να κάνει τα παιδιά ευτυχισμένα, χρήσιμα και δραστήρια .

Η 5η Αγέλη Λάρισας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμο ΑΓΙΑΣ και τον κ.Γιώργο Γιάνναρο για την φιλοξενία και τη βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της φετινής της κατασκήνωσης.