20 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

και... ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 5Η ΑΓΕΛΗ, μια Αγέλη 100%!!!

Κατασκήνωση: η ολοκλήρωση της προσκοπικής χρονιάς που τελείωσε.

« … η μοναδική συνταγή με συστατικά το κέφι, την όρεξη για προσκοπική δουλειά, τη γνώση, τον αυθορμητισμό και την προσπάθεια να πάμε καλά, να γυρίσουμε καλά και να ανεβούμε ακόμη πιο ψηλά προσωπικά και προσκοπικά¨ είναι οι σκέψεις των παιδιών που ξεκινούν για την καλοκαιρινή προσκοπική τους δράση.

Συντροφιά με τα παραμύθια έζησαν στην φετινή τους κατασκήνωση τα λυκόπουλα της 5ης Αγέλης στο κατασκηνωτικό κέντρο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στην ορεινή Καλλιπεύκη. Άλλη μια μοναδική περιπέτεια με τους ήρωες που ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες των παραμυθιών αρχινά. Ο Αλαντίν με το χαλί του ταξίδεψε τα λυκόπουλα στον κόσμο γνωρίζοντας χώρες, φυλές,συνήθειες και χαρακτηριστικά των λαών. Από το μακρινό Νεπάλ με το Έβερεστ και τον Χίλαρι , την Κένυα με τα άγρια ζώα της, την εξωτική Χαβάη, έως το Περού και το Ματσουπίτσου. Συνάντησαν το ράφτη που έραβε τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα και τους έμαθε τα μυστικά της τέχνης του μα και τη ματαιοδοξία του άμυαλου βασιλιά του. Το αηδόνι στον κήπο του αυτοκράτορα τους έδωσε μάθημα πίστης και αφοσίωσης στο φίλο του και ο παπουτσωμένος γάτος τους ταξίδεψε στον όμορφο κόσμο της μουσικής .Καλεσμένοι στο εργαστήρι του μαστρο-Τσεπέτο μαστόρεψαν, έφτιαξαν κατασκευές και έμαθαν πως λειτουργεί το ραδιόφωνο και το τηλέφωνο ,μα και ο παιχνιδιάρης Πινόκιο έπαιξε μαζί τους μέχρι τελικής πτώσης. Η παρέα του μολυβένιου στρατιώτη και της όμορφης μπαλαρίνας αναβίωσε την άσχημη εικόνα του πολέμου και των συμφορών που τον ακολουθούν ,μα και την αξία της φιλίας ,το σεβασμό στα δικαιώματα και στην διαφορετικότητα του καθενός. Τέλος η μεγάλη περιπέτεια στο δάσος με τον Χάνσελ και την Γκρέτελ έδωσε μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής για την αξία του δάσους στην ζωή των ανθρώπων και πως μπορούμε όλοι να το προστατέψουμε. Η κατασκήνωση έληξε με μια γιορτινή πυρά που την παρακολούθησαν γονείς και φίλοι και στην οποία παρέλασαν όλοι οι ήρωες των παραμυθιών που έδωσαν τα μηνύματα τους στο κοινό. Την πυρά λήξης έκλεισε ο περιφεριακός έφορος κ. Κορδάς λέγοντας ¨οι Έλληνες πρόσκοποι ατενίζουμε το ΑΥΡΙΟ και ελπίζουμε σε ένα καλύτερο κόσμο. Ατενίζουμε το ΑΥΡΙΟ διεκδικώντας θέση ενεργών πολιτών, όπου η προστασία του περιβάλλοντος θα είναι τρόπος ζωής , η βοήθεια στον συνάνθρωπο…συνείδηση, ο πολιτισμός …ανάγκη και ο εθελοντισμός…δεδομένο¨.

Επίσης ο αρχηγός της Αγέλης κ. Τσολάκης ανακοίνωσε πως η 5η Αγέλη είναι η μοναδική αγέλη της Περιφερειακής Εφορείας Λάρισας που πήρε τη διάκριση "ΑΓΕΛΗ 100%" στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Κλάδου Λυκοπούλων της Γενικής Εφορείας.

Γλυκό είπε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: