24 Δεκεμβρίου 2010

Ευχές...

Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Λάρισας σας εύχεται:

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
με υγειά, χαρά και ευτυχία για όλους!

20 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Χριστουγεννιάτικη θεατρική εκδήλωση του 5ου Συστήματος Προσκόπων

Από την εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" (20/12/2010)

Με χιλιάδες ευχές και μια πραγματικά πολύ όμορφη γιορτή το 5ο Σύστημα Προσκόπων της Λάρισας, αποχαιρέτισε μια χρονιά γεμάτη δημιουργία. Πρωτόγνωρη και για τους πάντα ευρηματικούς και δραστήριους προσκόπους, η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που έλαβε χώρα στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων των 2ου και 28ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας. Λυκόπουλα, Πρόσκοποι (Ομάδα) και ανιχνευτές, με τη συνδρομή και των μελών της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης, δούλεψαν με κέφι και μεράκι, την προηγούμενη εβδομάδα. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ικανοποιώντας στελέχη του τοπικού Προσκοπισμού, γονείς και καλεσμένους που γέμισαν την αίθουσα. Κυρίως όμως τους ίδιους τους συντελεστές, που κατάφεραν μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη φαντασία, να περάσουν μηνύματα, κυρίως αισιοδοξίας που τόσο έχουμε ανάγκη αυτή την περίοδο, αλλά και τα διαχρονικά εκείνα που διδάσκει ο προσκοπισμός: μηνύματα ανθρωπισμού, ειρήνης και κοινωνικής αλληλεγύης καθώς και τα αγνά "θέλω" των παιδιών που βλέπουν με διαφορετικό τρόπο τον κόσμο, αποτελώντας συχνά τη φωνή, της ξεχασμένης στους μεγάλους, συνείδησης.


Η εκδήλωση περιελάμβανε πολλά θεατρικά δρώμενα με μουσική επένδυση, πρωτότυπους διαλόγους και υπέροχα σκηνικά! Ολοκληρώθηκε με πλούσιο μπουφέ σπιτικών φαγητών και γλυκών, για τον οποίο συνέδραμαν πολλοί γονείς αλλά και με πολύ πίτσα από το χορηγό "PIZZA FAN".

Ξεχωριστή στιγμή η παρουσία της εθελόντριας της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "Make a Wish" (Κάνε μια Ευχή), κ.Φανής Αγορογιάννη, η οποία, αφού αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με τους Προσκόπους, προέτρεψε όσους έχουν την δυνατότητα να συνδράμουν το πιο αθώο και όμορφο έργο που μπορεί να έχει σκοπό μια οργάνωση: Την υλοποίηση ακόμη και της πιο απίθανης και φανταστικής ευχής ενός παιδιού. Πόσο μάλλον ενός παιδιού με σοβαρά προβλήματα υγείας που ανγκάζεται να περνά ακόμη τις χριστουγεννιάτικες στιγμές τους στον θάλαμο ενός νοσοκομείου.

Την γιορτή χαιρέτισαν, ο έφορος περιοχής Θεσσαλίας κ.Θωμάς Παπασίκας και ο αρχηγός του 5ου Συστήματος κ.Γ.Ζορτός, ενώ το παρών έδωσαν βαθμοφόροι και επιτελεία από όλα τα Συστήματα της Λάρισας και του Συκουρίου.

11 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τον ερχομό των Χριστουγέννων...

Η γιορτή μας θα γίνει
στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου
(είσοδος επί της Ηπείρου)
το Σάββατο 18/12/2010 και ώρα 6:30 μ.μ.

Με τις καλύτερες ευχές μας,
5ο Σύστημα Προσκόπων Λάρισας